Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi kartlarında yeni düzenleme

Kredi kartlarında yeni düzenleme.

Kredi kartlarında yeni düzenleme. Türkiye’de kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yeniden belirlendi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan düzenlemeyle, kredi kartı faiz oranlarına ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Kredi kartlarında yeni düzenleme

Faiz Oranlarında Artış

Yeni düzenlemeyle birlikte, kredi kartlarında uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseltildi. Bu değişiklikle birlikte, tüketicilerin kredi kartı borçlarını öderken ödeyecekleri faiz miktarlarında artış yaşanması bekleniyor.

Hesaplama Yönteminde Değişiklik

TCMB, aylık azami akdi faiz oranı hesaplama yönteminde de revizyona gitti. Artık, söz konusu oranın belirlenmesinde aylık referans orana eklenen baz puan miktarı 55 baz puan yerine 114 baz puan olarak belirlendi. Bu değişiklikle birlikte, faiz oranlarının belirlenmesinde farklı bir hesaplama yöntemi uygulanacak.

Etkileri ve Beklentiler

Yapılan bu düzenlemenin tüketiciler üzerindeki etkileri merak konusu olmaya devam ediyor. Faiz oranlarındaki artışın, tüketicilerin kredi kartı borçlarını öderken daha fazla maliyetle karşılaşmalarına neden olabileceği öngörülüyor. Ayrıca, bu değişikliğin kredi kartı kullanıcılarının harcama alışkanlıklarını da etkileyebileceği düşünülüyor.