Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapıda vize uygulaması 5 adada başladı

Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına yönelik

Yunanistan’ın Türk vatandaşlarına yönelik kapıda vize uygulaması, Ege Denizi’nde bulunan 5 adada resmen başlatıldı. Yakın zamanda diğer 5 adanın da programa dahil edilerek uygulamanın genişletilmesi planlanıyor.

Ege Adaları’nda Yeni Vize Uygulaması

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adaları için 30 Mart tarihi itibarıyla kapıda vize uygulaması hayata geçirildi. Bu uygulama sayesinde Türk vatandaşları, söz konusu adalara daha kolay ve hızlı bir şekilde seyahat edebilecekler.

Diğer Ada Grupları Yakında Dahil Edilecek

Programa dahil edilmeyi bekleyen diğer 5 ada grubu ise İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) olacak. Bu adaların da yakın zamanda kapıda vize uygulamasına dahil edilmesi planlanıyor.

Kapıda vize uygulamasından faydalanmak isteyen Türk ziyaretçilerin gerekli evrakları Yunan yetkili birimlerine ulaştırmaları gerekiyor. Bu evraklar, adaya varış noktalarında yetkililere teslim edilebileceği gibi, seyahat öncesinde feribot seferlerini düzenleyen acentelere de teslim edilebilir.

Her bir ada ziyareti için verilecek olan vize, Yunan makamlarınca 1 ila 7 gün arasında geçerli olacak. Bu ekspres vizeler sadece ilgili adalar için kullanılabilecek ve diğer Yunan bölgelerine geçişte geçerli olmayacak.