Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ULAK Haberleşme 5G yatırımlarını hızlandırdı

Ülkenin iletişim altyapısında “yeni

Ülkenin iletişim altyapısında “yeni çağın kapılarını” aralayan ULAK Haberleşme’nin 5G saha denemeleri, Türkiye’nin dijital dönüşümüne büyük katkı sağlaması bekleniyor.

ULAK Haberleşme AŞ’nin verdiği bilgilere göre, Türkiye’nin önde gelen iletişim şirketleri, mobil internet hızını, bant genişliğini ve erişilebilirliğini artırmak amacıyla yapılan yatırımlarla ülkenin dijital dönüşümüne önemli katkılar sunuyor.

Ülke genelinde 4,5G ağının yaygınlaşması, kullanıcıların daha hızlı veri indirme ve yükleme, kesintisiz video akışı, yüksek kaliteli görüntülü görüşme gibi avantajlardan faydalanmasını sağlarken, aynı zamanda ekonomik büyümeye ve dijitalleşmeye de ivme kazandırıyor.

Operatörlerin altyapı yatırımları, 4,5G hizmetinin yaygınlaşmasını ve kalitesini artırırken yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesine de olanak tanıyor.

ULAK Haberleşme, yerli ve milli bir firma olarak, özellikle kırsal alanlarda kapsama alanı oluşturarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlıyor. Evrensel Faz 1-2-3 projeleriyle ülkenin her köşesinde kesintisiz iletişim imkanı sunarken, 3 bine yakın baz istasyonuyla hizmet vermeyi sürdürüyor ve sürekli yenilikçi çözümleriyle Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlıyor.

ULAK mobil istasyonları

Afet ve acil durum senaryolarına yönelik geliştirilen ULAK Taşınabilir Baz İstasyonu çözümü, farklı araçlarla entegrasyon sağlanarak normal zamanlarda sabit direklere kurulan baz istasyonlarını taşınabilir hale getiriyor ve ihtiyaç duyulan bölgelere hızlı bir şekilde kurulum yapabiliyor. Bu sayede, bina üstünde yer alan ve doğal afetler nedeniyle hasar gören baz istasyonlarının yerini ULAK mobil istasyonları alarak iletişim hizmetini sürdürüyor.

Bir diğer 4,5G özel çözümü olan İHA POD sistemine entegre ULAK baz istasyonu ve çekirdek şebekesiyle kapalı devre haberleşme şebekesi kuruluyor.

İHA POD ile sahadaki personel ile merkez arasında anlık, geniş bantta veri, görüntü ve ses aktarımını sağlayan özel ağ yapısı oluşturulmaktadır. İHA’ların kanat altına entegre edilen ULAK POD baz istasyonları, sivil, kamu ve askeri tüm ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde tasarlandı.

4,5G deneyimi 5G’ye aktarılıyor

5G yatırımlarını hızlandıran ULAK Haberleşme, 5G teknolojisine geçiş sürecinde 4,5G altyapısının temelleri üzerine inşa edilen bir yapıyla ilerliyor.

ULAK Haberleşme, devam eden 5G geliştirme çalışmaları çerçevesinde, mevcut 4,5G altyapısının geliştirme süreçlerinden elde edilen bilgi birikiminin en etkili şekilde 5G’ye aktarılmasını hedefliyor.

Türkiye’nin 5G yatırımları, uluslararası standartlara uygun altyapı ve teknolojik ilerlemelere dayanarak kullanıcıların daha hızlı ve güvenilir iletişim deneyimleri yaşamasını amaçlıyor. Bu çaba ile Türkiye, dijital dönüşüm sürecinde önemli bir adım atarak endüstriyel ve ekonomik açıdan rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Aynı zamanda patent çalışmaları da sürdürülerek, inovasyon ve teknoloji alanındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Böylece 5G’de saha kurulumlarına yönelik geliştirme çalışmaları sürdürülürken eş zamanlı olarak 6G’ye yönelik temel teknolojilerin geliştirilmesi ve patentlerle koruma altına alınması amaçlanıyor.

 

KAYNAK – AA