Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polat çiftinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Banu Parlak’ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çiftinin durumunu değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, Dilan ve Engin Polat çiftinin yanı sıra Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluklarının devamına karar verdi.

Dilan ve Engin Polat çifti ile diğer sanıklar, Sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirmekle suçlanmıştı.

Avukatları, müvekkillerinin tutukluluklarına yapılan itirazda bulundu.

Mahkeme, itirazı değerlendirdi ve suçun yasada öngörülen ceza süresi, tutuklu kalınan sürenin bu süreye oranı ve dosyadaki kanıt durumu göz önüne alındıktan sonra kaçma şüphesinin bulunmadığını belirtti.

Olay

Dilan Polat’ın Banu Parlak’ın iş yerini kurşunlattığı gerekçesiyle yürütülen soruşturmada Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi.

İddianamede, Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir’in “silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit”, “mala zarar verme” ve “ruhsatsız silah taşıma” suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi.

Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise “birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme”, “mala zarar vermeye azmettirme” suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede, diğer sanıklar Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç, Yunus Emre Yıldız ve Sezgin Polat’ın farklı suçlardan 2 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

KAYNAK – AA