Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimler tekrarlanacak

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimler

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimler tekrarlanacak. Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin tekrarlanması kararı alındı. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, mühürsüz torba teslimi sebebiyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline karar verdi. Yeniden yapılacak seçimler, 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Kütahya Haber’in en güncel haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Seçim Kurulunun Kararı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimler tekrarlanacak

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, İlçe Seçim Kurulu, yapılan itirazlar sonucunda Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline 6 kabul oyu ile karar verdi. Bu karara karşı 1 ret oy kullanıldı.

Adayların Tepkisi

Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Menduh Uzunluoğlu, seçimlerin tekrarlanması kararının beklenmedik bir dönemin sonucu olduğunu belirtti. Uzunluoğlu, yaşanan süreçte ortaya çıkan usulsüzlüklerin tespit edilmesinin önemine vurgu yaparak, yeniden yapılacak seçimlerin birlik ve beraberliği pekiştirme fırsatı sunduğunu ifade etti.

Önceki Seçim Sonuçları

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde kesin olmayan sonuçlara göre, CHP’nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oy alırken, Cumhur İttifakı’nın adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı. Yeniden yapılacak seçimlerle ilçe halkının tercihini belirlemesi bekleniyor.