Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram tatili için şehirler arası otobüs firmalarına ek sefer izni

Şehirler arası hizmet veren

Şehirler arası hizmet veren otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatili boyunca düzenleyecekleri ek seferler için izin dönemi yarın başlayacak ve 16 Nisan’a kadar devam edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünce Ramazan Bayramı tatili süresince yapılacak ek seferlere ilişkin düzenleme yapıldı.

Bu durumda, bayram tatili boyunca yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artması beklenirken, vatandaşların şehirler arası seyahat taleplerinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı öngörülüyor.

Bu nedenle şehirler arası sefer yapan otobüs firmalarının Ramazan Bayramı tatili boyunca ek sefer düzenlemelerine izin verildi.

B1 ve D1 yetki belgesine sahip olan firmalar, zaman tarifesine bağlı olmaksızın B2 ve D2 yetki belgesine sahip, 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 16 Nisan’a kadar kullanabilecekler.

Muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilecek

Kara yolu ulaştırma hizmetlerinde herhangi bir aksaklığa izin vermemeyi hedefleyen düzenleme, vatandaşların olası mağduriyetlerini önleyecektir.

Bununla birlikte, firmalar, tarifeli yolcu taşımacılığı hat listesinin dışına çıkmayacak, belirlenen ücret tarifelerine uymayı taahhüt edecek, taşımalardaki sorumluluğu üstlenecek ve taşıma faaliyetlerine ilişkin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne bildirimde bulunacaklar.

B2 yetki belgesi “uluslararası tarifesiz”, D2 belgesi de “yurt içi tarifesiz” otobüs seferlerine çıkacaklar firmalara veriliyor.

KAYNAK – AA