Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beyaz Saray’dan İsrail saldırısına tepki

Beyaz Saray’dan İsrail saldırısına

Beyaz Saray’dan İsrail saldırısına tepki. Beyaz Saray, Gazze’de insani yardım çalışmaları yapan ABD menşeli World Central Kitchen (WCK) adlı insani yardım kuruluşunun Batılı görevlilerinin İsrail saldırısında öldürülmesine şiddetle tepki gösterdi.

Kütahya Haber’in dünyadan en güncel  haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Beyaz Saray’dan İsrail saldırısına tepki

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsünden Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gazze’de WCK insani yardım görevlilerini öldüren saldırıdan dolayı çok üzüntü duyduk ve derin bir şekilde rahatsız olduk. İnsani yardım görevlileri, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtırken korunmalıdır. İsrail’i hızlıca olayı soruşturması konusunda teşvik ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Saldırı ve Kayıplar

İsrail’in Gazze’deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK’nin yabancı uyruklu 4 çalışanı yaşamını yitirdi. Saldırıda bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya uyruklu iki erkek ile kimliği tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun yanı sıra bir Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İnsani Yardım Çalışanlarına Vurgu

WCK’den yapılan açıklamada, “Bu, bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail ordusu, “Ordu, bu trajik olayın koşullarını anlamak için en üst düzeyde kapsamlı bir inceleme yürütüyor.” açıklamasında bulunarak olayı soruşturduğunu belirtti.