Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan Bayramı’nda esnafın beklentisi yaklaşık 60 milyar lira ciro

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde piyasadaki beklentilere dair açıklamalarda bulundu.

Palandöken’e göre, bu bayram esnafın kasasına yaklaşık olarak 50-60 milyar lira girmesi öngörülüyor.

Bayram tatilinin 9 gün olmasının turizm sektörünü de canlandıracağını belirten Palandöken, şöyle devam etti:

Piyasada seçim hareketliliği de var ama vatandaş bayramlık, ikramlık, hediyelik gibi ürünlerin alışverişini yapmaya başladı. Bu yıl yüksek enflasyon tüm kesimleri mağdur etse de herkes bayram dolayısıyla çocuklarına mutlaka bir şeyler alıyor. Bu bayram, bayramlık alışverişlerinden ikramlık alışverişlerine kadar piyasaya yaklaşık 50-60 milyar lira girmesi bekleniyor.

 

Bayram tatili süresince şehirlerarası yolculuklarda artış olacağına dikkat çeken Palandöken, kıyafet, ayakkabı, kolonya, şeker, çikolata gibi ürünlerin yanı sıra bayramın vazgeçilmezleri olan baklava ve su böreği gibi ürünlerde satışların günler öncesinden başladığına işaret etti.

Palandöken, “Bu dönemde alışverişlerin güvenilir, bilinir esnaftan yapılması hem fiyat kontrolü hem de sağlık açısından oldukça önemli. Aldığınız ürünlerin iade imkanı mutlaka olmalı. Öte yandan nisanla birlikte baharın da gelmesiyle temizlik ürünlerinden ve badana boyadan tutun da tüm sektörler mevsimsel olarak canlanır.” değerlendirmesinde bulundu.

 

KAYNAK – AA