Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kira geliri beyannamesi için son gün 1 Nisan

Kira geliri beyannamesi verme

Kira geliri beyannamesi verme süresi yaklaşıyor! Özellikle konut veya iş yeri kiraya verenlerin dikkat etmesi gereken bu tarih, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Nisan olarak belirlendi. İşte detaylar:

Beyanname Verme Zorunluluğu

Geçen yıl konut veya iş yerini kiralayan mükellefler, elde ettikleri gelirleri beyan etmekle yükümlüdür. Konut kira geliri için yıllık 21 bin lira, iş yeri kira geliri içinse 150 bin lira ve üzeri kazanç elde edenlerin beyanname vermesi gerekmektedir.

Mülk sahipleri için, beyanname verme süreci artık dijital platformlarda da mümkün. Vergi dairelerinin resmi internet sitesi üzerinden hazır beyanname sistemi ile kolayca beyanname doldurulabilir. Ayrıca, kiracılar da kira bildirim formunu Dijital Vergi Dairesi’ne giriş yaparak doldurabilirler.

Kira geliri dışında, geçen yıl ticari, zirai, serbest meslek veya ücret geliri elde edenlerin de yıllık gelir vergisi beyannamesini doldurması gerekmektedir. Bu beyannameler de yine 1 Nisan’a kadar ilgili vergi dairesine verilmelidir.

Tahakkuk eden gelir vergisi, Dijital Vergi Dairesi veya mobil uygulama üzerinden, banka kartı/kredi kartıyla veya banka hesabından havale yoluyla ödenebilir. Ayrıca, vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi daireleri ve PTT şubeleri de ödeme yapma imkanı sunmaktadır.

Son Tarih 1 Nisan

Ayrıca, yapılandırılan borçların 10. taksit ödeme süresi ile 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların 16. taksit ödeme süresi de 1 Nisan’da sona erecektir.