Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanından “sardalya balığının sağlığımıza olan katkıları”

Beslenme ve Diyet Uzmanı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit’in sardalya balığının sağlığa olan katkıları hakkındaki bilgi verdi.

Dardanel’in açıklamasında yer aldı. Yiğit, Harvard Üniversitesi’ndeki araştırmaların sonucunda haftada 1-2 porsiyon sardalya tüketmenin kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azalttığını ifade etti.

Yiğit, sardalya balığının içerdiği yüksek B12 vitamini ile kalbi koruyarak genç kalmasını sağladığını ve kolesterolün yükselmesini önlediğini belirterek, “Frontiers in Nutrition” dergisinde yayınlanan bir çalışmada sardalyadaki omega-3 yağ asitlerinin kalp sağlığını desteklediğini ve hatta omega-3 takviyelerinin sağladığı faydaları aşabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Uzmanından sardalya balığının sağlığımıza olan katkıları

Hücre yenilemesine katkı sağlayan özellikleri ile dünya genelinde sevilerek tüketilen lezzetli bir deniz ürünü olan sardalyanın, yılın her döneminde insan vücudunun ihtiyacı olan protein ve vitaminler açısından tam bir vitamin ve mineral kaynağı olarak kabul edildiğini açıkladı.

Kütahya Haber’in en güncel sağlık haberlerini almak için ‘buraya’ tıklayabilirsiniz.

Sardalyanın omega 3, vitamin ve içerdiği mineralleri ile insan sağlığı açısından en önemli deniz ürünlerinin başında yer aldığını aktaran Yiğit şunları kaydetti:

Türkiye’deki tüketiciler bu konuda çok şanslı, daha çok ‘Çanakkale Sardalyası’ olarak bilinen protein ve vitamin deposu balığa hem mevsiminde hem de konserve şeklinde, taze, katkısız ve koruyucusuz bir biçimde 12 ay boyunca ulaşabiliyor. Omega 3 içeren besinler listesinde ilk sıralarda yer alan sardalya protein bakımından da oldukça zengin. B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum içeren sardalya balığı, içeriğindeki önemli protein ve vitaminler sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olduğu gibi, uzun süre tok tutma özelliği sayesinde sağlıklı kilo verilmesinde de önemli rol oynuyor.

Uzmanından sardalya balığının sağlığımıza olan katkıları

Kütahya Haber’in en güncel sağlık haberlerini almak için ‘buraya’ tıklayabilirsiniz.

KAYNAK – AA