Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar halı sahada buluştu

Kadınlar halı sahada buluşarak

Kadınlar halı sahada buluşarak hem stres atıyor hem de sosyalleşiyor. Her yaştan ve meslekten kadınlar halı sada bir araya geldi.

Futbolu ilk kez deneyimlemek isteyen kadınlar, Arkadaşını Al Gel Platformu organizasyonuyla halı sahada buluşup skor olmaksızın maç yapıyor, eğlenerek sosyalleşiyor.

Psikolog Derya Kaya’nın 2022 yılında TFF’de aday hakemken ilk önce birkaç kız arkadaşıyla gerçekleştirdiği halı saha maçı organizasyonları, zamanla çevrelerine yayıldı ve sosyal medya aracılığıyla daha da geniş kitlelere ulaştı.

Kadınlar halı sahada buluştu

Kaya, bu organizasyonların beğenilmesi üzerine futbolun kadınların bir araya gelip sosyalleşmesini sağlayabilecek bir araç olabileceği düşüncesiyle Arkadaşını Al Gel Platformu’nu kurdu.

Dünya genelinde erkek sporu olarak bilinen ancak son yıllarda profesyonel liglerin kurulmasıyla kadınlar arasında da yaygınlık gösteren futbolu değerlendiren platform, bu sayede 2 yıla yakın sürede her yaştan ve meslekten kadını bir araya getirmeyi başardı.

FARKLI İLLERDEN KATILIMLAR OLUYOR

Kadınlar ister tek başlarına ister arkadaşlarıyla takım halinde katıldıkları futbol maçları, İstanbul’un yanı sıra Ankara, Malatya, Sakarya, İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep’te de düzenleniyor. Bu illerdeki maçlara da katılım yoğun oluyor.

Rekabetin yerini eğlenceye bırakmak için skor tutulmayan 1 saatlik maçlarda, sakatlanmaların önüne geçmek için kaleciler erkeklerden seçiliyor. Katılımcıların aileleri ve arkadaşlarının da izleyici olarak eşlik ettiği maçlarda, 6 veya 7’şer oyuncudan oluşan takım oyuncuları, güzel anılar biriktiriyor.

Kadınlar halı sahada buluştu