Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Motosiklet satışları yeni rekora koşuyor

Türkiye İstatistik Kurumu ve

Türkiye İstatistik Kurumu ve Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) verilerine göre, motosiklet satışlarındaki yukarı yönlü trend, 2024 yılının ilk iki ayında da devam ediyor. Trafiğe kaydedilen motosiklet sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre büyük bir artışla %87,4 artarak 144 bin 840 adede ulaştı. Bu trendin sürmesi halinde, yıl sonunda pazar büyüklüğünün 1,5 milyon adede ulaşması bekleniyor.

MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, “Motobike İstanbul 2024” fuarında yaptığı açıklamada, bu yılki fuara 300 markanın katıldığını ve fuarın ziyaret tarihlerinin bu yıl ilk kez pazar gününü kapsamadığını belirtti. Geçen yıl yaşanan rekor satışların ardından, bu yıl için beklentilerin yukarı yönlü revize edildiğini ifade etti. Ayrıca, B sınıfı ehliyetle A1 Sınıfı motosiklet kullanma yetkisi getirilmesinin de satışları artıracağını öngördü.

Motosiklet satışları yeni rekora koşuyor

PAZAR %87 BÜYÜDÜ

Öztürk, bu yıl için rekor satış öngörerek, ilk iki ayda 144 bin 840 adet motosiklet satışının gerçekleştiğini ve pazarın %87 büyüdüğünü belirtti. Elektrikli araçlara olan ilginin arttığını da vurguladı. Benzer şekilde, Big Way Motor Group Genel Koordinatörü Mehmet Sevi de elektrikli motosikletlere olan ilginin arttığını ve bu yıl pazarda daha fazla paya sahip olmalarını beklediklerini ifade etti.

Fuarda sergilenen farklı markalar ve ürünlerle ilgili konuşan Çetur Çelebi’nin Genel Müdürü Hakkı Azim, Türkiye’nin Avrupa pazarında motosiklet satışlarında lider olduğunu belirtti. Elektrikli motosiklet pazarının da büyümeye devam ettiğini söyledi ve gelecek yıl için benzer bir trendin beklendiğini dile getirdi.

Kawasaki Satış Danışmanı Muhammed Ali Kutucu da motosiklet satışlarının ilk iki aylık performansının 2023 yılı ortalamasının üzerinde olduğunu ve elektrikli motosikletlere olan ilginin arttığını belirtti. Elektrikli motorların pazardan yüzde 5-10 pay almasının beklendiğini de ekledi.