Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklar yerde ders çalışmasın” diye kitaplıklı masa yaptılar

Bitlis’in Mutki ilçesinde özellikle köylerde

Bitlis’in Mutki ilçesinde özellikle köylerde evlerinde yerde ders çalışmak zorunda olan ihtiyaç sahibi çocuklar için meslek lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte kitaplık içeren çalışma masaları üretti.

Mutki Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, düşük gelirli ailelerin çocukları için “Minik Eller, Büyük Hayaller” projesini başlattı.

Mutki Kaymakamı Onur Yılmazer liderliğinde oluşturulan komisyonun çabaları sonucunda, köylerde evlerinde yerde ders çalışmak zorunda kalan öğrenciler için çalışma masalarının üretilmesine karar verildi.

Bu kararın ardından Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları 25 kitaplık çalışma masası ve sağlanan sandalyeleri belirlenen evlere teslim etti.

Mutki Milli Eğitim Müdürü Murat Biçer ve SYDV Müdürü İlhamettin Budak, vakıf personeli ile Akıncılar köyü ve Yenidoğan köyünün Ulaş mezrasına götürdükleri masa ve sandalyeleri belirlenen evlere ulaştırarak montajını gerçekleştirdi. Ayrıca, çocuklara kitap seti ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

“Öncelik dar gelirli, çok çocuklu ailelerdeki öğrenciler”

Biçer, önceliğin dar gelirli, çok çocuklu ailelerdeki öğrenciler olduğunu kaydederek, “Çalışma masası ve sandalyesi olmayan çocukları tespit ettik. Kaymakamımızın başkanlığında SYDV’deki sosyal incelemecilerin aracılığıyla tespitimizi yaptık.” diye konuştu.

Akıncılar Köyü İlkokulu’nun 4. sınıfında okuyan Elifnur Tosun, daha önce masası olmadığı için derslerini yerde yapmak zorunda kaldığını dile getirerek, “Yetkililer bana masa sağladılar. Kendilerine minnettarım. Çok mutluyum. Artık derslerimi masa başında yapabileceğim. İleride iyi bir noktaya gelmek için çalışacağım.” şeklinde konuştu.

Anne Ayten Tosun da evlerinde çalışma masası bulunmadığı için çocuklarının yerde ders çalışmak zorunda kaldığını belirtti.

Tosun, “Masayı almayı çok istiyordum ama alamadım. Bize bu olanağı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü ve SYDV yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Yenidoğan köyüne bağlı Ulaş mezrasında yaşayan 3. sınıf öğrencisi Nalan Birlik, evlerine getirilen masa ve sandalye sayesinde artık yerde ders çalışmak zorunda kalmadığını dile getirdi.