Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Down sendromlu çocuklar mutluluğa kulaç atıyor

Tekirdağ Gençlik ve Spor

Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen yüzme kursları, down sendromlu çocuklara sosyalleşme ve özgüven kazanma fırsatı sunuyor.

Kurslarda görev alan antrenörler, özel öğrencilere sosyal becerilerini geliştirmek için özel eğitimler düzenliyor.

İlk başlarda suya girmekte çekingenlik yaşayan down sendromlu çocuklar, zamanla sevdikleri bu spor dalında mutluluğa kulaç atıyor.

Bazı özel çocuklar, katıldıkları yarışmalarda önemli başarılar elde ederek kendilerini geliştiriyor.

Yüzmedeki yeteneklerini sergileyerek kazandıkları madalyalarla ödüllendirilen çocuklar, başarılarıyla büyük takdir topluyor.

Özel kurslar, down sendromlu çocukların hayata daha olumlu bir bakış açısı kazanmalarına ve topluma daha fazla entegre olmalarına katkı sağlıyor. Bu şekilde, potansiyellerini keşfetmeleri ve mutlu bir yaşam sürmeleri teşvik ediliyor.

“Madalya kazanan çocuklarımız var” Yüzme antrenörü Anıl Bulut, AA muhabirine, su sporlarına katılan özel çocukların özgüvenlerinin arttığını belirtti.

Down sendromlu çocuklar mutluluğa kulaç atıyor

Özel çocukların verilen fırsatlarla güzel başarılara imza attıklarını ifade eden Bulut, “Yüzmeye başladıktan sonra çocuklarda önemli değişimler görüyoruz. Sosyalleşme, kendilerini daha mutlu hissetme ve iletişim becerilerinde iyileşme gibi olumlu etkiler gözlemliyoruz. Yüzme, çocuklara her açıdan fayda sağlıyor. Yetenekli olduğunu gördüğümüz çocukları yarışmalara götürdük ve madalya kazanan öğrencilerimiz var.” şeklinde konuştu.

Bulut, ailelerin çocuklarını kurslara getirmeleri gerektiğini vurgulayarak, suya girmeyen çocukların burada bile madalya kazanan sporcular olduğunu ifade etti.

En büyük tutkuları yüzme Down sendromlu Ömer Erdemir, yüzmeye 10 yıl önce başladığını dile getirdi.

Yüzmede katıldığı Türkiye ve bölge şampiyonalarında farklı kategorilerde 32 madalya kazandığını aktaran Erdemir, “Arkadaşlarımla birlikte yüzmeyi çok seviyorum. Kendimi geliştirmeye gayret edeceğim.” diye konuştu.

Oğuzhan Ayas ise her zaman kendini geliştirmek için çaba sarf ettiğini belirterek, katılacağı yarışmalarda başarı elde etmek istediğini ifade etti.

Down sendromlu Emir Güzel de kendisini geliştirerek özel sporcular için düzenlenen yarışmada birinci olarak başarı elde ettiğini aktardı.Down sendromlu oğlunu yüzmeye getiren Nevzat Pınar ise, çocuğunun 7 yıl önce yüzmeyle tanıştığını dile getirerek, “Oğlum sudan korksa da hiç pes etmedik. Şimdi su altında 1-2 dakika nefes tutuyor. Su altında 35 metre yüzerek gidebiliyor. 1 saatlik çalışmasında 900 metre yüzebiliyor. Yüzmede güzel başarılar elde etti.” ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA