Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okul karnelerinde yeni dönem başlıyor

Okullarda dağıtılan öğrenci karnelerinde

Okullarda dağıtılan öğrenci karnelerinde önemli bir değişiklik yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, artık sadece ders ve davranış notlarının yer almadığı karnelerin dağıtılacağını duyurdu.

Yeni düzenleme ile birlikte ortaokul öğrencilerinin karnelerinde sosyal etkinliklere katılım durumları da göz önünde bulundurulacak. İşte detaylar…

Yeni Tasarımlı Karnelerle Değişim Başlıyor

MEB tarafından hazırlanan yeni tasarımlı karneler, ortaokul öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarını da içerecek. Bu karneler, 2023/24 eğitim öğretim döneminin sonunda ilk kez öğrencilere dağıtılacak.

Sosyal Etkinlikler Beş Ana Başlıkta Değerlendirilecek

Öğrencilerin karnelerinde yer alacak sosyal etkinlikler, “bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif” etkinlikler ve toplum hizmeti olmak üzere beş ana başlık altında değerlendirilecek.

Öğrencilerin bu etkinliklere katılımı, ürün ortaya koyma, performans gösterme ve derece alma gibi 5 ana düzeyde işlenecek.

İlgi ve Becerilerin Erken Belirlenmesi Hedefleniyor

E-Okul sistemi üzerinde tutulan öğrenci kayıtları, öğrencilerin sosyal faaliyetlerinin belirlenmesinde kullanılacak. Bu sayede, öğrencilerin okula kayıt olurken hangi alanlarda yetenekli oldukları daha erken dönemde tespit edilebilecek.

Okul idaresi ve öğretmenler, yeni gelen öğrencilerin spor veya sanatla ilgilenip ilgilenmediğini sistem üzerinden görebilecekler.

Okul Dışı Etkinlikler de Değerlendirilecek

Öğrencilerin velilerinin bilgisi dahilinde katıldıkları okul dışı etkinlikler de e-Okul modülüne kaydedilecek. MEB tarafından uygun görülen ve onaylanmış etkinlikler, öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine uygun olarak kayıt altına alınacak. Bu sayede öğrencilerin okul dışında da gelişimleri takip edilebilecek ve desteklenebilecek.