Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 17 milyon lira ceza

Reklam Kurulu’nun son toplantısında,

Reklam Kurulu’nun son toplantısında, işletmelere tüketiciyi aldatan ve yanıltan reklamlar nedeniyle 17 milyon 37 bin 891 lira para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, tüketici haklarını ihlal eden reklamların incelendiği ve 119 dosyanın mevzuata aykırı bulunduğu belirtildi.

İNTERNET ALIŞVERİŞ SİTELERİ ÜZERİNDEKİ İNCELEME ARTIYOR

Toplantının odak noktası, elektronik ticarette üyelik uygulamaları ve kişisel veri koruma yöntemleriydi. Ticaret Bakanlığı’nın “Dijital Tüketicinin Korunması Projesi” kapsamında hazırlanan araştırma raporu, tüketicilerin kişisel verilerini paylaşma konusundaki endişelerini gözler önüne serdi. İnternet alışveriş sitelerinin üyelik şartları, bu rapor doğrultusunda detaylı bir şekilde incelendi.

TÜKETİCİLER SEÇENEK SUNULMASI ÖNEM ARZ EDİYOR

Reklam Kurulu’nun aldığı kararlar arasında, üyeliğin iptal edilmesi veya üyelikten çıkmanın zorlaştırılması gibi tüketici haklarını ihlal eden uygulamalar da yer aldı. Ayrıca, hedefli reklamcılık ve kişisel verilerin üçüncü kişilerle paylaşılması gibi konularda da tüketicilere seçenek sunulmaması durumunda cezai yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

Reklam Kurulu, tüketicilerin haklarını korumak adına aldığı kararların detaylarını Ticaret Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde paylaşacağını duyurdu.

AA