Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da öğrenciler Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı 

Kütahya’da, bir okulda öğrencilerin

Kütahya’da, bir okulda öğrencilerin girişimiyle başlayan iyilik hareketi geleneksel hale geldi. Üç yıldır devam eden proje ile bu sene 141 yardım kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri el ele verdi.

Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için başlatılan ‘Necip Fazıl Kısakürek tek yürek paylaştıkça bereketlenecek’ projesini 9. sınıfta başlatan ve bugün 11. sınıf olan öğrenciler sürdürüyor. 

Ramazan davulcusu geleneğini de okulda yaşatan öğrenciler, sınıf sınıf dolaşmayı da ihmal etmiyor. 

“PAYLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ramazan iklimini okulda daha iyi yaşatabilmeyi amaçladıklarını bildiren Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Ali Anatoprak, Kütahya’nın ihtiyaç duyduğu mahallerde bu kolileri dağıttıklarını söyledi. 

Anatoprak okul yönetimi olarak öğrenci, öğretmen ve velilerin paylaşabilme kültürünü geliştirme noktasında katkı sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 

Kütahya’da öğrenciler Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

“ADRESLERİ ÖĞRENCİLERİMİZ TESPİT EDİYOR”

Çocukların akademik yönlerini geliştirirken milli manevi değerlerinin artması için böyle bir proje yaptıklarını bildiren okul Matematik öğretmeni Ahmet Muhittin Akçal, şunları kaydetti:

“Üç yıldır bu projelerimizi yapmaktayız. Öğrencilerimiz adresleri tespit ediyor. Çevremizden, öğretmenlerden, öğrencilerden gelen miktarı, katkıları dağıtıyoruz. Veliler projeden memnunlar. Projemizin ismi Necip Fazıl Kısakürek Tek Yürek, paylaştıkça bereketlenecek.” 

“YARDIM KOLİLERİMİZİN YANINDA ALIŞVERİŞ KARTI VERDİK”

Projede yer alan öğrencilerden Enes Kankart, ilk yıl 68 aileye, ikinci yıl 100 ve bu yıl da 141 aileye ulaşmayı başardıklarını söyledi. 

İçinde temel gıda maddelerinin bulunduğu kolinin yaklaşık 350 lira civarında olduğunu belirten Kankart ayrıca içinde belli bir miktar para bulunan hediye kartları da verdiklerini dile getirdi. 

Kütahya’da öğrenciler Ramazan’da ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Diğer fotoğraflar için tıklayınız…

1 2 3 7