Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnsülin iğneleri tarih mi oluyor?

Norveç ve Avustralya’dan gelen

Norveç ve Avustralya’dan gelen haberlere göre, iki üniversitenin işbirliğiyle yapılan araştırma insülin iğnelerinin yerine yenilebilir bir alternatif getirebilir.

Sidney Üniversitesi ve Norveç Arktik Üniversitesi’nin bilim insanlarının yürüttüğü bu çalışmada, yenilebilir insülin kapsül formunda veya çikolata gibi tüketilebilir bir formda geliştirildi.

Yenilebilir İnsülinin Avantajları

Bilimsel dergi Nature Nanotechnology’de yayımlanan araştırmaya göre, bu yenilikçi insülin çeşidi, nano-taşıyıcılar aracılığıyla vücuda alınabilecek. Bu sayede insülinin vücudun acil ihtiyaç duyduğu bölgelere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşması mümkün olacak.

İnsülin direnci nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?

İnsülin İğnelerinin Sorunlarına Çözüm

Araştırmada yer alan uzmanlardan Profesör Peter McCourt, geleneksel şırıngayla alınan insülinin vücutta istenmeyen yan etkilere neden olabileceğini belirtti. Yenilebilir insülinin ise bu tür sorunları ortadan kaldırabileceğine dikkat çekti.

Gelecek Planları ve Deneyler

Araştırma kapsamında elde edilen sonuçlar, yeni insülin metodunun insanlar üzerinde 2025 yılından itibaren denenmeye başlanacağını gösteriyor. Başarılı sonuçlar alınması halinde, bu yenilikçi insülinin 2-3 yıl içinde geniş kitlelere sunulabileceği öngörülüyor.