Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meta’ya uyuşturucu satışı soruşturması

ABD savcıları, Meta’yı, çevrimiçi

ABD savcıları, Meta’yı, çevrimiçi yasadışı uyuşturucu satışlarına olan potansiyel katkıları nedeniyle soruşturuyor.

Savcılar Mahkeme Celpleri Yayınladı

Wall Street Journal’ın haberine göre, savcılar Meta’nın Facebook ve Instagram gibi platformlarında yasadışı uyuşturucu satışlarına aracılık edip etmediğini ve bu satışlardan gelir elde edip etmediğini araştırıyorlar. Mahkeme celbi kopyalarına göre, savcılar Meta platformlarında yer alan uyuşturucu içeriği ve satışlarıyla ilgili kayıtlara da erişmek istiyorlar.

Tele-sağlık Şirketleri ve Sahte İlaçlar

Covid-19 salgını sırasında tele-sağlık şirketlerinin, Facebook ve Instagram üzerinden reçeteli ilaçlara yönelik reklamlar yayınladığı bildiriliyor. Ayrıca, satıcılar Meta platformlarında sahte kilo verme ilaçlarını tanıttılar, bazıları ise henüz FDA onayına sahip değil.

Meta’nın Tepkisi ve FDA’nın Dahil Olması

Meta, sentetik uyuşturucuların çevrimiçi satışını durdurmak için Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkililerle işbirliği yaptığını açıkladı. Habere göre, ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) de soruşturmaya dahil oldu ancak henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yasal Zorluklar

Yasa koyucuların Meta’yı üçüncü tarafların platformlarında paylaştıklarından sorumlu tutma çabaları, İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. Maddesi nedeniyle engellendi. Bu madde, çevrimiçi platformların üçüncü tarafların içeriklerinden sorumlu olmadığını belirtiyor, ancak bazı istisnalar bulunuyor.