Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç mühendisler ABD’de roket yarışında zirveye ulaşmaya hazır

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ)

Gebze Teknik Üniversitesi’nin (GTÜ) gururu olan Eternal Roket Takımı, ABD’deki Üniversitelerarası Roket Mühendisliği Yarışması’nda (IREC) boy göstermek için hazırlıklarını tamamladı. İşte detaylar:

Yarışma Hazırlıkları

Takımın 7 üyesi, 17-22 Haziran tarihlerinde New Mexico eyaletinde düzenlenecek olan yarışmaya katılmak için üniversitenin tahsis ettiği atölyede çalışmalarını sürdürüyor. Önde gelen teknoloji şirketlerinin sponsor olduğu organizasyonda GTÜ roket takımı, 16 ülkeden 154 rakip takıma karşı zirveye ulaşmayı hedefliyor.

Uluslararası Standartlarda Bir Roket

Takım kaptanı ve Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Cemal Gümüş, roketlerinin uluslararası standartlarda olduğunu vurgulayarak, roketin yazılımını ve tasarımını kendilerinin yaptığını belirtti. Hiçbir dış kaynaktan alım yapmadıklarını ve tüm parçaları atölyelerinde ürettiklerini ifade etti.

Heyecan Verici Deneyim

Uluslararası bir organizasyonda yer almaktan büyük heyecan duyan Gümüş, Türk bayrağını gururla temsil edeceklerini söyledi. Roket testlerinde yarışmanın istediği standartları sağladıklarını ve başarıya inandıklarını belirten Gümüş, en önemli hedeflerinin roketin uçuştan sonra kurtulması olduğunu vurguladı.

Mühendislik Becerilerini Geliştirme

Gümüş, takım olarak sürekli kendilerini geliştirmek ve diğer okullarla rekabet etmek istediklerini sözlerine ekledi. Bu deneyimin, genç mühendis adaylarının yeteneklerini ve bilgi birikimlerini daha da artıracağına inanıyorlar.