Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da metrobüs hattı test sürüşlerine hazırlanıyor

Yenikent-Ulus-Karapürçek Ankara Büyükşehir Belediyesi

Yenikent-Ulus-Karapürçek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yeni bir ulaşım dönemine adım atarak Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı’nda test sürüşlerine başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, test sürüşleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda,

“Ankara’da metrobüs dönemi için ilk adımı attık. Yenikent-Ulus-Karapürçek Hattı’nda test sürüşüne başladık. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri ile Ankara’mızı geleceğe taşıyacağız”

ifadelerini kullandı.

Elektrikli Metrobüs Araçları İle Çevreci Ulaşım

Şu an itibarıyla 25 metrelik dizel metrobüs araçları test edilirken, yakın zamanda elektrikli modellerinin de testlere başlaması planlanıyor.

Elektrikli metrobüs araçlarıyla birlikte ayrılmış yol kesimleri proje sürecinin tamamlanmasının ardından uygulamaya geçilecek.

E-BRT Projesi: Çevreci ve Hızlı Ulaşım

İlk etapta 200 bin yolcu kapasitesiyle hizmete başlayacak olan e-BRT projesinin, 2035 yılına kadar 300 bin Başkentliye hizmet vermesi öngörülüyor.

Projenin güzergahı ise Yenikent merkez, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı, Ulus ve Karapürçek Mahallesi olarak belirlendi. Ankara’nın ulaşım altyapısına katkı sağlaması beklenen bu proje, çevreci ve sürdürülebilir bir ulaşım çözümü olarak dikkat çekiyor.