Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google, seçim için AI hakkında yeni karar verdi

Google, yapay zeka (AI)

Google, yapay zeka (AI) sohbet robotu olan “Gemini”nin seçim sürecindeki rolünü sınırlama kararı aldı. Hindistan, ABD ve İngiltere gibi bu yıl seçimlerin yapılacağı ülkelerde, Gemini’nin seçimlerle ilgili sorulara cevap verme yetkisi kısıtlanacak.

Yapay Zeka İle Mücadele: Dezenformasyonla Başa Çıkma

Hindistan ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, Google, 2024 yılında dünya çapında yapılacak seçimlerde, dezenformasyonla mücadele amacıyla Gemini’nin seçimlerle ilgili soruları yanıtlama yetkisini kısıtlayacak. Artık Gemini, bu tür sorulara cevap vermek yerine, kullanıcıları Google arama motorunu kullanmaya teşvik edecek.

Eleştiriler ve Önceki Kararlar

Google, Gemini üzerinde yaptığı çalışmalarla özellikle tarihi figürlerin yanlış tasvir edilmesi konusunda eleştirilere maruz kalmıştı. Şirket, bazı tarihi figürlerin yanlış tasvir edilmesi konusunda farkındalığını dile getirerek özür dilemiş ve bu tür uygulamaları askıya almıştı.

Hindistan’ın İstemi

Hindistan, 4 Mart tarihinde yapay zeka platformları ve uygulamalarının kamuoyuna açıklanmadan önce hükümet onayı almasını talep etmişti. Google’ın bu yeni kararı, yapay zeka alanındaki uygulamaların denetimine yönelik artan bir dikkati yansıtıyor.