Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şarkıcı Aya Nakamura ırkçı saldırıların hedefi oldu

Mali asıllı Fransız şarkıcı

Mali asıllı Fransız şarkıcı Aya Nakamura, 2024 Paris Olimpiyatlarının açılış töreninde performans sergileme olasılığına ilişkin haberlerin ardından ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Aşırı sağcılar, şarkıcının olimpiyatlarda yer almasına karşı çıkarak, “Fransa’yı temsil etmediğini” iddia ettiler.

Aşırı sağcı Les Natifs grubu, başkentte Nakamura’nın şarkı sözlerini değiştirerek “Mümkün değil Aya, burası Paris, Bamako pazarı değil” yazılı bir pankart açtı.

Ünlü şarkıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisine yönelik saldırılara “Irkçı olabilirsiniz ama sağır değil” şeklinde yanıt verdi.

Olimpiyat Organizasyon Komitesi, “Aya Nakamura’ya yapılan ırkçı saldırılar karşısında şok içinde olduklarını” belirterek, “dünyanın en çok dinlenen Fransız sanatçılarından birine” tam destek verdiklerini ifade etti.

Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera ise Nakamura’ya hitaben “Önemli değil, insanlar seni seviyor. Endişelenmeye değmez.” dedi.

Solcu Boyun Eğmeyen Fransa Partisi (LFI) milletvekili Antoine Leaument, ünlü şarkıcıyı hedef alan aşırı sağcılara yönelik, “Ülkelerini sevdiklerini iddia ediyorlar ama dünyada Edith Piaf’tan sonra en çok dinlenen ve Fransızca konuşan şarkıcıyı dışlamak istiyorlar. Fransa’da ırkçı ve vatansever olamazsınız.” yorumunu yaptı.

BFMTV’nin anketine göre, Fransızların yüzde 60’ından fazlası Nakamura’nın olimpiyatlarda performans sergilemesinin “iyi bir fikir” olmadığı görüşünde.

28 yaşındaki ünlü şarkıcının sadece Youtube’da yaklaşık bir milyar dinlenme sayısına ulaşan şarkıları bulunuyor.