Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Bin 350 Davulcu İstanbulluları Sahura Kaldıracak!

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte İstanbul’da davulcular da hazırlıklarını tamamladı. 964 mahallesi bulunan kentte bu ramazanda yaklaşık 3 bin 350 davulcu görev yapacak.

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın geçmişten günümüze gelen birçok geleneğinin bulunduğunu ve davuluyla sahura kaldırmanın da bu geleneklerden biri olduğunu söyledi.

Aykut, Osmanlı’dan gelen bu geleneğin günümüzde de devam etmesinin vatandaşları mutlu ettiğini belirterek, “Davulcularımız ramazanda vatandaşlarımızı sahura kaldırmak için hazırlıklarını tamamladı. Her ramazanda olduğu gibi bu yıl da mahalle muhtarlarımızın kontrolünde eğitim alan davulcularımız, ramazanın başlamasını dört gözle bekliyor.” dedi.

Muhtarların davulcuların giydiği kıyafetlerden söylediği manilere kadar her detayı titizlikle takip ettiğini vurgulayan Aykut, şunları kaydetti:

“Muhtarlarımız davulcuları belirlerken kriterlere dikkat ediyor. Örneğin, davulcuların o mahallede ikamet etmesi gerekiyor. Geçmişte davulculuk yapıp yapmadıkları da önem verdiğimiz bir kriter. Davulcularımızın ramazanın kültürüne yakışır kıyafetler giymelerini istiyoruz. Davulcularımız ramazanın gelmesinden çok mutlu ve heyecanlı. İstanbul’da 964 mahallemiz bulunuyor. Bu ramazanda kentte yaklaşık 3 bin 350 davulcu görev yapacak. Ramazan davulculuğu sokaklarımıza şenlik havası getiriyor. Bu geleneğin devam etmesine katkı sağladığımız için mutluyuz.”

Korsan Davulculara Dikkat!

Aykut, muhtarların ramazan boyunca davulcuları denetleyeceğini ve davulcuların yakalarında mutlaka muhtarlıktan onaylı kartlarını takmaları gerektiğini söyledi.

Vatandaşların yaka kartı takmayan, korsan davulculuk yapan kişilere dikkat etmesi gerektiğini belirten Aykut, “Ramazan davulculuğu yılda bir kez yapılan bir iş. Vatandaşlarımız ramazan davulcularına bahşiş verir. Ancak korsan davulcular, görevini özveriyle yapan arkadaşlarımızı mağdur edebiliyor. Davulcular ilk 15 gün davulunu çalar, 15 gün sonra gezer ve bahşiş toplarlar. Bir de bayram üstü vatandaşlarımızın kapısını çalarlar.” diye konuştu.