Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümrük muhafaza ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, üç farklı bölgede yaptıkları operasyonlarda toplam değeri 112,5 milyon lira olan kaçak eşya ve uyuşturucuya el koydu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre ekipler, kaçakçılığın her türlüsüyle mücadele etmeye devam ediyor.

Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli bir konteyner tespit edildi ve takibe alındı. Konteynerde, üzerinde aynı numaranın bulunduğu başka bir konteynerle (ikiz konteyner) değiştirilmiş olduğu belirlendi. Şüpheli konteyner, x-ray taramasına tabi tutuldu.

Konteynerde, beyan edilmemiş olarak 59.600 adet elektronik nargile (puff), 19.450 kilogram menteşe ve 101.520 adet dereceli gözlük bulundu. Kaçak eşyaların piyasa değeri yaklaşık olarak 75 milyon lira olarak belirlendi.

Kapıkule’de kokain operasyonu
Kapıkule Gümrük Kapısı’ndaki operasyonda Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen otobüsteki bir şüpheli takibe alındı.

Ayrıntılı bir aramanın ardından, şüpheli kişinin çantasında şeffaf poşetlere sarılmış paketler bulundu.

Tahmini değeri 35 milyon lira olan ve 20 paket içerisine gizlenmiş yaklaşık 22 kilogram kokain türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Habur Gümrük Kapısı’ndaki operasyonda, ekipler bir yolcunun Irak’tan gelişini izledi ve sonuç olarak ekmek arasında gizlenmiş bir kilogramlık altın külçesine el konuldu

Ekipler, yolcunun elindeki ekmek poşetini kontrol etmek istediğinde, poşetin olağandan daha ağır olduğunu belirledi.

Aramalarda, ekmeğin arasına gizlenmiş bir kilogram altın külçesine ulaşıldı. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 400 bin lira olan altına el konuldu ve bir kişi gözaltına alındı.

Bu üç operasyonla birlikte 112,5 milyon liralık kaçakçılık engellendi ve soruşturmalar ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülüyor.

KAYNAK: AA