Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IMF: Süveyş Kanalı’ndaki ticaret hacmi yüzde 50 azaldı

Uluslararası Para Fonu (IMF),

Uluslararası Para Fonu (IMF), Süveyş Kanalı’ndaki ticaret hacminin yılın ilk iki ayında yıllık yüzde 50 azaldığını açıkladı. Kızıldeniz’deki saldırıların küresel ticareti etkilediği belirtildi.

Küresel ticaret, son birkaç aydır kritik nakliye güzergahlarında aksamalar yaşadı. Kızıldeniz’den geçen gemilere yapılan saldırılar, normalde küresel deniz ticaretinin yaklaşık yüzde 15’inin gerçekleştiği Süveyş Kanalı’ndaki trafiği azalttı.

Yazıda, bazı nakliye şirketlerinin gemilerini Ümit Burnu’na yönlendirdiği ve bu durumun teslimat sürelerini ortalama 10 gün veya daha fazla artırdığı vurgulandı.

Süveyş Kanalı’ndaki ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 azaldığı kaydedilirken, Ümit Burnu’ndaki ticaret hacminin ise aynı dönemde yüzde 74 arttığının tahmin edildiği belirtildi.

Panama Kanalı’ndaki Ticarette Yüzde 32’lik Düşüş

Yazıda, Panama Kanalı’ndaki şiddetli kuraklığın, gemi geçişlerini azaltan kısıtlamaları zorladığı ve küresel deniz ticaretini yavaşlattığı ifade edildi. Panama Kanalı’ndaki ticaret hacminin geçen yıla kıyasla neredeyse yüzde 32 düştüğü bildirildi.

Sahra Altı Afrika’daki 70 limana yapılan seferlerde yüzde 6,7’lik bir düşüş yaşandığına ve Avrupa Birliği ile Orta Doğu ve Orta Asya’da ise yüzde 5,3’lük bir azalma görüldüğü belirtildi.

IMF’nin blog yazısında, bu düşüşlerin uzayan nakliye sürelerinin geçici etkilerini yansıttığı ve devam etmesi halinde etkilenen ülkelerde bazı tedarik zincirlerinde geçici engel olabileceği ve yüksek nakliye maliyetlerinin enflasyon üzerinde baskı oluşturabileceği uyarısında bulunuldu.

KAYNAK:AA