Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçimlerde bilgiye özgür erişim

Ücretsiz VPN Hizmeti! İsviçre

Ücretsiz VPN Hizmeti!

İsviçre merkezli Proton, internet sansürünü aşmak ve bilgiye özgürce erişimi sağlamak için önemli bir adım attı. Şirket, Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkede seçimlerde ücretsiz VPN hizmeti sunacağını duyurdu.

Neden Ücretsiz VPN?

Proton’un bu adımı, 2024 yılında dünya genelinde birçok ülkede seçimler yapılmasıyla önem kazanıyor. Şirket, internet sansürünü aşmak ve seçim kampanyaları sırasında dezenformasyona ve müdahalelere engel olmak istiyor.

Hangi Ülkelerde Sunulacak?

Proton’un ücretsiz VPN hizmeti, Venezuela, Sri Lanka, Endonezya, Kamboçya, Pakistan, Togo, Çad, Moritanya, Ruanda, Mozambik, Somali, Mauritius, Senegal, Cezayir ve Türkiye’de sunulacak.

Nasıl Çalışacak?

Seçimlerden önceki ve sonraki iki hafta boyunca, oylamanın yapıldığı ülkeden oturum açan kullanıcılara ücretsiz yerel sunucular sağlanacak. Proton, sunucuların yakın yerlerde bulunduğunu ve hükümet sansürünü baypas etme yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor.

Proton CEO’su Andy Yen’in Açıklaması:

Proton CEO’su Andy Yen, “2024 yılı dünya genelinde demokrasi için sismik bir yıl olacak” dedi. “Seçimlerin yapıldığı ülkelerin birçoğunun ifade özgürlüğü ve serbest seçim süreci konusundaki sicili şüpheli” diyen Yen, “İfade özgürlüğünü korumak ve sansürle mücadele etmek misyonumuzun temel bir parçası ve dünyanın dört bir yanındaki seçmenlerin temel haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Proton’un ücretsiz VPN hizmeti, internet sansürünü aşmak ve bilgiye özgürce erişmek için önemli bir araç. Seçimlerde oy kullanacak tüm vatandaşların bu hizmetten yararlanması teşvik edilir.