Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat!

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat!

Dolandırıcıların yeni yöntemine dikkat! Son dönemde artan dolandırıcılık vakaları, vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu seferki yöntem ise kargo teslimi sırasında gerçekleştiriliyor. İşte detaylar:

Kargo Alırken Dikkat!

İstanbul’da yaşayan Tevfik Sutaş adlı vatandaş, kargo alırken yaşadığı dolandırıcılık olayıyla gündeme geldi. Kargo teslimi sırasında imzalanan belgelerin aslında bir senet olduğunu sonradan fark eden Sutaş, 40 milyon TL’lik bir borçla karşı karşıya kaldı.

Pencere Yöntemi ile Dolandırıcılık

Bu dolandırıcılık yöntemi, “pencere yöntemi” olarak adlandırılıyor. Kargo teslimi sırasında, vatandaşa imzalatılan belgelerin altına aslında senet konularak gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, kargo teslimi sırasında olduğu gibi rutin bir işlem olduğunu düşünerek belgeleri imzalıyor ancak aslında bir dolandırıcılık senedi imzalamış oluyorlar.

Uzmanların Uyarısı

Konuya dair açıklamalarda bulunan uzmanlar, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Özellikle belgelere imza atmadan önce, kağıdın arka tarafında başka bir kağıt olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini vurguladılar.

Dolandırıcıların sürekli olarak yeni yöntemler geliştirdiği bir gerçek. Bu nedenle vatandaşların, günlük hayatta karşılaştıkları her türlü işlemde dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurmaları önemlidir. Dolandırıcıların tuzağına düşmemek için bilinçli olmak, en etkili koruma yoludur.