Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boğa Güreşi Festivali’nde 60 boğa güreşti

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen ve her yıl heyecanla beklenen Boğa Güreşi Festivali, bu kez 60 boğanın katılımıyla gerçekleşti. Festival, Kemalpaşa Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edildi ve Akalan Mahallesi’ndeki özel bir alanda gerçekleşti.

Aydın, Denizli, Muğla ve tabii ki Kemalpaşa’dan gelen boğalar, festival alanında gösteri amaçlı mücadele etti. Müsabakaları yaklaşık 15 bin kişi izledi ve etkinlik oldukça büyük ilgi gördü.

Derneğin başkanı Ali Özgüç, festivalin her geçen yıl daha da geleneksel hale geldiğini ve böylelikle bölgedeki çiftliklerde boğa yetiştiriciliğinin de arttığını belirtti. Özgüç, festivalin İzmir’e önemli bir etkinlik kazandırdığını vurguladı.

Güreşçi ve Boğa Sahipleri

Etkinliğe katılan boğa sahipleri, Kemalpaşa’daki tüm güreşlere katılmaya söz verdiler. Boğa sahipleri, boğalarına özenle bakıldığını ve onların sağlığına büyük önem verildiğini ifade ettiler. Mustafa Yazıcı, boğalarıyla ilgilenirken gösterdikleri özeni vurgulayarak, “Boğalarımıza kendimizden daha iyi bakıyoruz. Boğaları seviyoruz, akşamları tımar ediyoruz, sporunu yaptırıyoruz.” dedi.

Güvenlik ve Hayvan Refahı

“Güreş Ağası” seçilen Mehmet Genç, boğa güreşlerinin bir kültür olduğunu ve boğaların bakımının titizlikle yapıldığını belirtti. Güvenlik ve hayvan refahı için gereken tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Genç, “Boğa güreşleri bizim için bir kültür. Boğalara evladımız gibi bakıyoruz. Boğaların birbirine zarar verebilmesi için boynuzlarının sivri olması lazım. Biz ona kesinlikle müsaade etmiyoruz. Alanda boynuz kontrolü yapılıyor. Hiçbir hayvan zarar görmesin diye sivri bulunan boynuzlar köreltiliyor.” şeklinde konuştu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Boğa Güreşi Festivali, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmeye devam ediyor.

Boğa Güreşi Festivali'nde 60 boğa güreşti

 

KAYNAK – AA