Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

400 arıcıya 4 bin kovan dağıtımı yapıldı

Batman’da Arıcılık Geliştirme ve

Batman’da Arıcılık Geliştirme ve Bal Üretimini Arttırma Planı Kapsamında 400 Arıcıya 4 Bin Kovan Dağıtıldı

Batman’da arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin arttırılması için yürütülen eylem planı kapsamında, 400 arıcıya yüzde 75 hibeli 4 bin polen tuzaklı fenni kovan dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen kovan dağıtımı töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, yaklaşık 1,5 yıl önce ilgili paydaşlarla birlikte arıcılık eylem planı hazırladıklarını belirtti.

ÜRETİMİ ARTIRMAK ANA HEDEF

Eylem planının temel hedeflerinden birinin üretimi arttırmak olduğunu vurgulayan Canalp, “Daha fazla arı kovanı, üretici ve arı ürünü elde edebilmek istiyoruz. Bugün dağıttığımız kovanlar bu hedefe önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca, geleneksel yöntemlerle yapılan arıcılığı teşvik etmek ve modern arıcılığın gerekliliklerini bir arada barındıran kovanlarımızı geliştirmek istiyoruz. Birkaç hafta içerisinde bu kovanların dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

FARKLI ARI ÜRÜNLERİ HEDEFLENİYOR

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ise arıcılığın sadece bal üretimiyle sınırlı olmadığını, aynı zamanda polen, arı sütü, arı zehri ve propolis gibi farklı ürünlerin de elde edildiğini ifade etti. Geçen yıl Batman’da elde edilen 240 ton balın yaklaşık 120 milyon liralık bir gelir sağladığını belirten Aydın, “Bugün yüzde 75 hibeli boş kovan dağıtımıyla arıcılığın daha da güçlenmesine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

ARICILAR MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Programda konuşma yapan Batman Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Çetin Doyar ise arıcılık sektörünün gelişmesine yönelik yapılan desteklerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, arıcıların daha verimli ve karlı bir şekilde çalışabileceklerini ifade etti.

400 arıcıya 4 bin kovan dağıtımı yapıldı

400 arıcıya 4 bin kovan dağıtımı yapıldı
400 arıcıya 4 bin kovan dağıtımı yapıldı