Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koca, kayınvalideyle gelin arasındaki kavgada kusurlu bulundu

Yargıtay’ın emsal kararı, gelin

Yargıtay’ın emsal kararı, gelin ile kayınvalidenin arasındaki tartışmada sessiz kalan kocayı kusurlu buldu ve 100 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

Gelinler ve kayınvalideler arasındaki anlaşmazlıklar zaman zaman gündeme gelir. Ancak bu seferki olay Yargıtay’a taşındı.

İstanbul’da yaşayan bir kişi, eşinin panik atak hastası olduğunu gizlediğini, ailesiyle yaşamak istemediğini ve sık sık evi terk ettiğini iddia ederek boşanma davası açtı.

Eşinin iddialarını reddeden kadın ise karşı boşanma davası açarak kendisinin asıl mağdur olduğunu belirtti.

Kocasının ve kayınvalidesinin kendisine karşı psikolojik baskı, hakaret ve aşağılayıcı davranışlar sergilediğini ileri süren kadın, “Eşim ailesinin hakaretlerine sessiz kalmaktadır. Düğünden sonra takılan tüm bilezik ve altınlarımı geri vermediler. Bu nedenle boşanmamıza karar verilmesini ve 100 bin lira tazminat ile nafaka talebim vardır.” dedi.

Koca, kayınvalideyle gelin arasındaki kavgada kusurlu bulundu

Mahkeme, kocayı kusurlu buldu ve tazminat ödenmesine hükmetti. Kararda, evlilik süresince kayınvalidenin gelinine sürekli hakaret ettiği ve kocanın bu duruma sessiz kaldığı belirtildi. Ayrıca kadının ayrı evde yaşamak istemesine rağmen kocanın kendi ailesiyle birlikte yaşamak konusunda ısrarcı olduğu vurgulandı.

Davalı koca, yerel mahkemenin kararına itiraz ederek dosyayı Yargıtay’a taşıdı. Ancak Yargıtay, kocanın kusurlu olduğunu belirterek yerel mahkemenin kararını onadı.