Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GençKart sahipleri sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek

“GençKart” ile gençlere sanatsal

“GençKart” ile gençlere sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanma imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

İlgili karar kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığının “GençKart” adlı kültür ve sanat projesi dahilinde gençler, Bakanlığa bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen sanat etkinliklerinden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanabilecek.

GençKart sahipleri sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek

Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, 18 yaşına giren gençlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere GençKart vereceklerini duyurmuştu.

Erdoğan, bu karta sahip tüm gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerini, zaman içinde uygulama kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceğini duyurmuştu.

KAYNAK:AA