Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne yükselişle başladı

Bankacılık ve Holding Endeksleri

Bankacılık ve Holding Endeksleri Artış Kaydetti

Borsa İstanbul’da dün alıcılı bir seyir izlenerek BIST 100 endeksi günü yüzde 1,45 değer kazancıyla 9.193,69 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,15 ve holding endeksi yüzde 0,32 artış kaydetti.

Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,80 ile bilişim sektörü olurken, tek kaybettiren yüzde 0,13 ile madencilik sektörü oldu.

Küresel Piyasalarda Risk İştahı Artıyor

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki yavaşlamanın devam ettiğine işaret eden verilerin ardından risk iştahının arttığını ifade etti.

Yavaşlamaya devam eden ve beklentiler doğrultusunda gelen enflasyon göstergesinin Fed’in yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine ilişkin beklentileri artırdığını belirten analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bankanın ilk faiz indirimine gitme ihtimalinin mayısta yüzde 25 ve haziranda yüzde 70’e yükseldiğini bildirdi.

Önemli Veri Gündemi

Bugün, yurt içi ve dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Ayrıca, Avro Bölgesi’nde öncü enflasyon ve ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri de piyasaların odak noktasında olacak.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.300 ve 9.400 seviyeleri direnç, 9.200 ve 9.060 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

kaynak:AA