Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahyalı iş insanı Erkan Güral’dan yeni fabrika müjdesi

Kütahya’da hizmete açtıkları fabrika

Kütahya’da hizmete açtıkları fabrika ile dünyanın en büyük ebatlı seramiklerini ürettiklerini vurgulayan  NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Yeni bir etap seramik fabrikası yapmak için çalışma arkadaşlarımızla kollarımızı sıvayacağız. Yeni bir fabrika daha kuracağız. Bunu da söz olarak veriyoruz.” dedi. 

NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. 

Açılış töreninde konuşan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, önemli açıklamalarda bulundu. 

Kütahyalı iş insanı Erkan Güral’dan yeni fabrika müjdesi

Hizmete giren fabrikaların 76 yılı geride bıraktıkları sektörde kilometre taşlarından olduğunu belirten Güral, yeni fabrikayla birlikte 9. seramik fabrikasını hizmete açtıklarını söyledi. 

Seramik fabrikasında yeni teknolojilerle sektörün en yüksek katma değerli ürünlerini üreteceklerini anlatan Güral, “Bu sayede de ülke ekonomimize daha fazla katkılar sağlayacağız. Böylelikle bir yandan sektörümüzdeki kalite çıtasını yükseltirken diğer yandan yerli ve milli sermaye ürünlerimizle de dünya piyasalarındaki made in Türkiye markasını güçlendireceğiz.” dedi.  

“DÜNYA ŞAMPİYONLAR LİGİNDE YER ALIYORUZ”

Fabrikalarda ham maddeden enerjiye kadar her aşamada sürdürülebilir üretim yöntemlerini kullandıklarını vurgulayan Güral, ülke için katma değer oluştururken, çevrenin korunması, atıkların dönüşümü ve karbon ayak izinin azaltılması gibi Türkiye’nin küresel yükümlülüklerine de destek verdiklerini dile getirdi.  

Kütahyalı iş insanı Erkan Güral’dan yeni fabrika müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilham alarak sektördeki hedeflerini Dünya Şampiyonlar Ligi olarak belirlediklerini bildiren Güral, şunları kaydetti:

“Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımla hedefimize ulaşmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hedeflerimize ulaştığımızın en önemli göstergesi bugün açılışını yaptığımız fabrikalarımızda dünyada üretilebilen 160’a 320 ebadındaki en büyük seramik plakaları üretmeye başlıyor olmamızdır.

Bir plaka 5,12 metre kare. Dünyada şu anda teknolojinin ürettiği, üretebildiği en büyük seramiği üretiyoruz.”

Üretilen ürünün diğer bir özelliğinin mermer desenler olması sebebiyle mermere alternatif, doğal köşe alternatif ürünler olduğunu ifade eden Güral, doğanın korunması ve sürdürülebilirlik anlamında da son derece önemli bir teknoloji olduğunu söyledi. 

“KURŞUN GEÇİRMEYEN SERAMİK ÜRETTİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018’de yaptığı fabrika açılışındaki diyaloglarını hatırlatan Güral, kurşun geçirmeyen, kırılmayan seramik üretmeyi başardıklarını dile getirdi. 

Kütahyalı iş insanı Erkan Güral’dan yeni fabrika müjdesi

Uluslararası piyasalarda kaliteli ve inovatif seramik ürünlerini tercih eden firmaların ilk adresinin Türkiye ve Kütahya olacağını bilderen Güral, şöyle devam etti:

“Türkiye yüzyılı hedeflerine ulaşma yolunda daha çok çalışacağız, daha çok yatırım yapacağız, daha çok istihdam sağlayacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat gerçekleştireceğiz. Size yeni bir söz vermek istiyorum.

Burada yeni bir etap seramik fabrikası yapmak için çalışma arkadaşlarımızla kollarımızı sıvayıp Kütahya ve ülke dekorlarımızı yeni bir fabrika daha yapacağız. Bunu da söz olarak veriyoruz.”