Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1-7 Mart Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası, Türkiye’de her

Yeşilay Haftası, Türkiye’de her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan ve Yeşilay’ın kuruluşunun anısına düzenlenen bir etkinliktir.

Bu hafta boyunca alkollü içkilerin, sigaranın, alkolün, uyuşturucuların topluma, aileye ve bireye olan zararları anlatılarak toplum bilinçlendirilmeye çalışılır.

Yeşilay Haftası’nın Tarihi

Yeşilay, 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. Dr. Mazhar Osman Usman ve arkadaşları tarafından işgal güçlerinin halkı alkol ve uyuşturucu maddelerle kötü alışkanlıklara yönlendirmesini engellemek amacıyla kurulan Yeşilay, daha sonra “Yeşil Hilal” ve ardından “Yeşilay” adını almıştır.

1934’te Türkiye Cumhuriyeti tarafından kamu yararına faaliyet gösteren dernek olarak kabul edilmiştir.

Yeşilay’ın Görevi ve Misyonu

Yeşilay, kurulduğu günden beri genç nesilleri bağımlılıklardan korumayı ve toplumu bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlamıştır.

Alkol, tütün, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı mücadele etmektedir. 104 yıldır varlığını sürdüren Yeşilay, dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından biridir.

Yeşilay Haftası Nedir Yeşilay Haftası Ne Zaman

Yeşilay Haftası Kutlamaları

Yeşilay Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenir. Okullarda, toplum merkezlerinde ve diğer kamu kurumlarında bilinçlendirme seminerleri, panel ve konferanslar düzenlenir. Ayrıca bu hafta boyunca özellikle gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Yeşilay Haftası, toplumda sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve kötü alışkanlıklarla mücadelede farkındalığın artırılması açısından önemli bir haftadır.