Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Putin’in rakibi cezaevinde hayatını kaybetti

Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir

Rusya’da, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en büyük muhaliflerinden biri olarak bilinen ve 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Aleksey Navalni, hapishanede hayatını kaybetti.

Navalni, cezasını çekmekte olduğu hapishanede bugün yaptığı bir yürüyüş sonrasında kendini iyi hissetmediğini belirtti. Tüm müdahalelere rağmen, hapishane yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Navalni’nin hayatını kaybettiği belirtildi.

Muhalif lider, geçtiğimiz haftalarda yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Putin’i protesto etmek için seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunmuştu. Navalni’nin ölümüne ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada, henüz ölüm nedeniyle ilgili net bir bilgi olmadığı ve gerekli araştırmaların hapishane yetkilileri tarafından yapıldığı ifade edildi.

Aleksey Navalni, Putin’e muhalifliği ve yolsuzluklarla mücadelesiyle biliniyordu. Blogu aracılığıyla Rus yetkililerin yolsuzluk ve suistimal vakalarını ifşa eden Navalni, birçok kez tutuklanmış ve hapis cezasına çarptırılmıştı. 2020 yılında sinir gazı ile zehirlenmesinin ardından Almanya’da tedavi gören Navalni, Rusya’ya döndüğünde hemen tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti.