Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB tatil kararını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzun bir süredir merakla beklenen kararını açıkladı. Kasım ve nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulaması devam edecek.

Veliler ve öğrenciler, bu kararın ardından tatil takvimini gözden geçirme gerekliliği duyabilirler. Ancak MEB, ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik yapmayacak ve bu uygulamayı sürdürecek.

Okul Süresi Artıyor

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim iş günlerini artırmak adına bir çalışma hazırlığı içerisinde. Bu çalışma kapsamında hedeflenen, 180 olan eğitim-öğretim iş gününü 200 güne çıkarmak.

Bu durum, öğrencilerin daha uzun süre okula gitmeleri anlamına geliyor. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı, 9 Eylül 2024’te başlayacak ve toplam eğitim iş günü yaz tatilinden kısılarak uzatılacak.

MEBden ara tatil kararı okul süresi uzuyor tatil süresi kısalıyor

Türkiye’deki Eğitim-Öğretim Süreci

Türkiye’de eğitim-öğretim iş günü birinci dönem 90, ikinci dönemde 90 olmak üzere toplam 180 gün. Ancak bu süre, kar tatilleri, hava muhalefeti gibi nedenlerle daha da kısalabiliyor.

Öte yandan gelişmiş ülkelerde eğitim-öğretim süresi 200 günün üzerinde. MEB’in bu adımı, Türkiye’yi uluslararası standartlara yaklaştırmayı hedefliyor.

Yaz Tatili Süresinde Kısalma İhtimali

MEB’in eğitim-öğretim iş günlerini artırma hedefi doğrultusunda yaz tatili süresinde kısalma ihtimali ortaya çıkabilir. Diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye’deki yaz tatili süresi oldukça uzun.

Yaz tatilinin kısalması, öğrencilerin daha fazla eğitim almasını sağlamayı amaçlıyor. Ancak bu konuda net bir karar henüz alınmış değil.