Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi!

Genç çiftler için büyük

Genç çiftler için büyük bir destek olan Aile ve Gençlik Fonu, hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, yeni evlenecek çiftlere sağlanacak faizsiz kredi fırsatıyla ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

Aile ve Gençlik Fonu Yönetmeliği Resmi Gazete’de Yayımlandı

TBMM’de kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu’nun uygulamasına yönelik yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu fon, evlilik hazırlığı içinde olan genç çiftlere büyük bir destek sağlayacak.

Başvurular 15 Şubat’ta Başlıyor!

Bu önemli adımla birlikte, evlenme hazırlığı içinde olan genç çiftlerin heyecanla beklediği başvuru süreci de 15 Şubat itibarıyla başlayacak. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Genç çiftlere sunulan bu destek paketi, faizsiz 150 bin TL kredi imkanıyla dikkat çekiyor. Özellikle deprem bölgesindeki gençlerin evlilik yolundaki harcamalarının karşılanması amaçlanıyor.

Aile ve Gençlik Fonu, belirlenen yönetim kurulu tarafından yönetilecek. Bu kurul, çeşitli bakanlıklardan temsilcilerin yanı sıra uzman kişilerden oluşacak ve fonun etkin bir şekilde kullanımını sağlayacak.

Fon, maden, doğalgaz ve petrol gelirlerinden elde edilen devlet paylarının bir kısmının aktarılmasıyla oluşturulacak. Bu sayede, fonun kaynakları projelere yönlendirilerek gençlerin ve ailelerin ihtiyaçlarına cevap verilecek.

Konuyla ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği okumak için buraya tıklayabilirsiniz