Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da deprem şehitleri dualarla anıldı

Kütahya’da Miraç kandili programında

Kütahya’da Miraç kandili programında 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi. 

İl Müftülüğü tarafından Miraç Kandili dolayısıyla Kütahya’da düzenlenen programda Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar unutulmadı. 

Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kütahya’da deprem şehitleri dualarla anıldı

“KÜTAHYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI”

Programda konuşan Vali Musa Işın, ülke olarak 11 ilin büyük hasar gördü, tarihin belki de benzeri görülmemiş bir felakete şahit olduğunu söyledi. 

Türk milletinin yaşanan felaketin ardından tek yürek olduğunu vurgulayan Işın, Kütahya’nın bu süreçte sergilediği yardımseverliğe ve dayanışmaya dikkat çekti. 

Kütahya’da deprem şehitleri dualarla anıldı

Kütahya’dan binlerce ton erzak, giyim, yardım malzemesi ile 3 milyonun üzerinde nakdi yardım yapıldığını bildiren Işın, “Yüzlerce ton gıda, yardım tırları gönderildi ve 6 binin üzerinde insanımız burada misafir edildi. Kütahya kendisine yakışanı yaptı, Allah herkesten razı olsun.” dedi.

“GELECEK İÇİN ÇIKARILACAK DERSLERİMİZ VAR”

Gelecek için gereken derslerin çıkarılacağının altını çizen Işın, “Biz, devlet ve idare olarak depremden gereken dersleri alacağız ve her zaman olduğu gibi, üzerimize düşen görevleri yapacağız, tıpkı Kütahyalıların geçen yıl 6 Şubat’ta yaptıkları gibi” ifadelerini kullandı. 

Kütahya’da deprem şehitleri dualarla anıldı

Kur’an kursu öğrencileri ve hafız öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti, duaları ve hadis okumalarıyla program sona erdi.