Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi

Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş

Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılında, hayatını kaybedenler için düzenlenen anma programlarında sabah namazları sonrası dualar edildi.

Kahramanmaraş’ta Anma ve Dua Programı

Kahramanmaraş’ta, Pazarcık ve Elbistan ilçelerini vuran depremlerin 1. yılında Zekeriya Tanrıverdi Camisi’nde anma ve dua programı gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katıldığı programda, sabah namazı öncesinde yaşamını yitirenler için dualar edildi ve Kur’an okundu.

Programın ardından Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılay, esnaf ve sivil toplum kuruluşları tarafından çorba, helva ve çörek ikramında bulunuldu.

Depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi

Şanlıurfa’da Unutulmayan Dualar

Şanlıurfa’da, Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Dergah Camisi’nde toplanan kalabalık bir cemaat, sabah namazının ardından depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Şanlıurfa Valiliği tarafından cami çıkışında vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

Depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi

Osmaniye’de Anma ve Dua

Osmaniye’de, 6 Şubat 2023’teki depremlerde yaşamını yitirenler için anma ve dua programı düzenlendi. İl Müftüsü Ali Çakmak’ın yönettiği programda sabah namazının ardından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi ve depremzedeler için dua edildi. Vatandaşlara namaz sonrasında çorba ikramı yapıldı.

Depremlerde hayatını kaybedenler için dualar edildi

İstanbul ve Ankara’dan Dualar

İstanbul’da, Fatih Camisi’nde düzenlenen dua programına Vali Davut Gül, İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı katıldı. Sabah namazının ardından depremde kaybedilenler için dualar edildi ve cami cemaatiyle tokalaşıldı. Büyük Çamlıca Camisi’nde de aynı amaçla dua edildi ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Ankara’da Hacı Bayram Veli Camisi’nde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın öncülüğünde sabah namazında depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.

Diğer Şehirlerde Anma Programları

Kırşehir, Niğde, Kırıkkale, Elazığ, Şırnak, Nevşehir, Adana, Kars, Iğdır, Ardahan, Tunceli, ve Trabzon gibi birçok şehirde düzenlenen anma programlarında depremde kaybedilenler için dualar yapıldı, Kur’an-ı Kerim okundu ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen bu programlar, birlik ve dayanışma içinde dualarla geçti.