Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da beyin kanamasına el bileğinden müdahale

Kütahya’da beyin kanaması tanı

Kütahya’da beyin kanaması tanı ve tedavisinde el bileğinden müdahale işlemleri başarıyla gerçekleştiriliyor. 

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği, beyinde damar patolojileri sonucu beyin kanaması geçiren hastaları, cerrahi (açık yöntem) ve endovasküler (kapalı yöntem) ile yaklaşık on yıldır tedavi ediyor.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Hasan Emre Aydın konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kütahya’da beyin kanamasına el bileğinden müdahale

Her iki yöntemin birbirine olan üstünlüklerinin bilimsel olarak tartışıldığını aktaran Aydın, bölgede hastalara kanamanın bölgesine göre her iki yöntem ile hizmet verdiklerini söyledi.

Teknolojik gelişmelerin hastanede yakından takip edildiğini anlatan Aydın, “İleri teknoloji anjiografi cihazları sayesinde genellikle kasık bölgesinden, kapalı yöntemde uygulanan müdahaleyi kliniğimizde el bileğindeki damarlardan uyguluyoruz. Bu sayede hastalarımıza işlem sonrası dönemde hızlı iyileşme ve harekete geçme gibi olumlu faydalar sağlıyoruz.” dedi. 

“ÇEVRE İLLERDEN HASTA KABULÜ YAPIYORUZ”

Özellikle beyin patolojilerinde mümkün mertebede çevre iller ile koordineli çalıştıklarını belirten Aydın, gerekli işlemler için çevre illerden hasta kabulü yaptıklarını dile getirdi. 

Kütahya’da beyin kanamasına el bileğinden müdahale

Aydın, hastanede uzmanlardan Haydar Eren Özkaya ve asistanlarla birlikte koordineli olarak çok disiplinli çalıştıklarını ve mevcut yöntemler ile hastaları tedavi ettiklerini ifade etti.