Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı mercek teknolojisi nedir?

Görme Deneyiminde Yenilik Göz

Görme Deneyiminde Yenilik

Göz sağlığını korumak ve görme bozukluklarıyla başa çıkmak adına gelişen teknoloji, akıllı merceklerle bir adım daha ileri taşınıyor.

Tek Odaklı Mercekler (Monofokal Mercekler)

Bu mercekler, sadece tek bir mesafeyi gözlüksüz olarak net görmeye odaklanır. Genellikle uzak mesafe tercih edilir ve hasta, uzak mesafeyi gözlüksüz bir şekilde net görebilir.

Ancak, yakını net görebilmek için gözlük kullanımına ihtiyaç duyar.

Çift Odaklı Mercekler (Bifokal Mercekler)

Bifokal mercekler, hem yakını hem de uzak mesafeyi gözlüksüz görmeyi sağlar. Ancak, orta mesafe olarak adlandırılan 40 cm ile 2 metre arasındaki mesafe bulanık görülür.

Akıllı Mercekler (Trifokal Mercekler)

Yeni nesil akıllı mercekler, hastaya takıldığında uzak, yakın ve orta mesafeyi gözlüksüz bir şekilde net görebilme imkanı sunar.

Bu teknoloji, günlük hayatta sıkça karşılaşılan ara mesafelerdeki nesneleri, örneğin araba gösterge panelleri veya taşınabilir bilgisayarlar, daha net görme avantajı sağlar.

Ayrıca, akıllı mercek teknolojisi sayesinde gece görüşündeki parlama ve ışık saçılmaları da minimalize edilmiştir.

Torik Merecek

Torik mercek, katarakt ameliyatı sonrası görme keskinliğini etkileyen önemli bir faktör olan korneal astigmat derecelerini düzeltme amacı taşır.

Bu özellik, astigmat sorununu minimalize ederek hasta konforunu artırır. Özellikle belirli bir derecenin üzerindeki astigmatlarda, standart mercek yerine torik mercekler tercih edilmelidir.

Akıllı mercek teknolojisi, göz sağlığıyla ilgili çeşitli ihtiyaçlara yönelik kişiselleştirilmiş çözümler sunarak, kullanıcıların görme deneyimini önemli ölçüde artırır.