Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağanak yağış ve kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde bugün hava durumu oldukça etkili yağışlarla birlikte değişkenlik gösterecek. İşte detaylar:

Genel Hava Durumu

Ülkemizin genelinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir’in kuzeyinde yağışlı bir gün bizi bekliyor.

Yağış Detayları

Kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde yağışlar bekleniyor.

Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Siirt’in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlarına hazırlıklı olunmalı. Ayrıca, bu bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sıcaklık Değişiklikleri

İç kesimlerde ve Doğu Karadeniz’de hissedilir derecede (8 ila 10 derece) sıcaklık azalmaları beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esecek.

23 Kent İçin Sarı Kodlu Alarm

Meteoroloji’den gelen bilgilere göre, yurdun iç bölgelerinde, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da 23 kent için sarı kodlu alarm verildi.

Bu kentler şunlar: Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak ve Ardahan.

Halkın, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji’den ve yerel otoritelerden alınan güncel bilgilere göre tedbirli olmaları önerilmektedir.