Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya, Krohmalne yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkiv

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkiv bölgesindeki Krohmalne yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.

Rus Ordusu “Özel Askeri Operasyon” Çerçevesinde Faaliyet Gösteriyor

Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’da devam eden “özel askeri operasyon” kapsamında, Batı Kuvvetleri Grubu’na ait birliklerin Kupyansk yönünde bir operasyon gerçekleştirerek Harkiv bölgesindeki Krohmalne yerleşim birimini kontrol altına aldığı belirtildi.

İHA’ların Yok Edildi

Açıklamada, Harkiv, Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya bölgelerinde Ukrayna ordusuna ait 43 insansız hava aracının (İHA) imha edildiği bilgisi verildi. Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonun başlangıcından bu yana, çeşitli araç ve ekipmanlarda önemli kayıplar yaşandığı ifade edildi. Toplamda, 567 uçak, 265 helikopter, 10 bin 957 İHA, 450 hava savunma füze sistemi, 14 bin 708 tank ve zırhlı araç, 1203 çok namlulu roketatar, 7 bin 799 obüs ve havan topu ile 17 bin 698 özel askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Ukrayna’nın Rus Topraklarına Saldırı Girişimi

Bakanlık açıklamasında ayrıca, Ukrayna ordusunun Rus topraklarına saldırı girişiminde bulunduğu ve Karadeniz’de Kırım Yarımadası’nın yakınlarında Rus hava savunma sistemleri tarafından 3 füzenin vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin arttığı bir dönemde yaşanıyor ve uluslararası arenada dikkatle takip ediliyor.