Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yusuf: Ev ödevi yok, spor ve sanat var!

MEB’den Sömestre Kararı: Ev

MEB’den Sömestre Kararı: Ev Ödevi Yok, Spor ve Sanat Var!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarıyıl tatilinde öğrencilere ev ödevi olarak verilen test çözme veya özet çıkarma gibi faaliyetlerin yerine, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere yönlendirme kararı aldı.

Bakan Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra genel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla farklı alanlarda etkinliklere katılmalarının teşvik edilmesine vurgu yapıldı.

Bakan Yusuf: Ev Ödevi Yok, Spor ve Sanat Var!

Ev Ödevi Yok, Sanat ve Spor Var!

Ev ödevlerinin öğrencilerin akademik başarılarına katkı sağladığı bilinmekle birlikte, yarıyıl tatilinde öğrencilerin farklı alanlarda deneyim kazanmalarına olanak tanınacak.

Bu kapsamda öğrencilere test çözme gibi tek alana yönlendiren ev ödevleri verilmeyecek; bunun yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları teşvik edilecek.

Kaliteli Zaman Aile İle Geçirilecek

Bakanlık, öğrencilerin tatil sürecini daha verimli geçirebilmeleri için aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmelerini önerdi. Kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihi mekan gezileri gibi etkinliklerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve toplumsal yardımlaşma faaliyetlerine katılmaları teşvik edilecek.

Bakan Yusuf: Ev Ödevi Yok, Spor ve Sanat Var!

Yaratıcı Tatil Kitabı İle Eğlence Dolu Günler

MEB, yarıyıl tatilinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan “Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabı” ile çocukların eğlenceli ve öğretici bir tatil geçirmelerine katkıda bulunacak.

Kitapta, her güne özel oyun, hikaye, masal, şiir, atasözü, bilmece, bulmaca, tekerleme ve fıkra gibi etkinlik önerileri yer alacak.