Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple, dünyanın en değerli markası tahtını geri aldı

“Dünyanın En Değerli 500

“Dünyanın En Değerli 500 Markası” raporu açıklandı. Bu yılki rapora göre, geçen yıl liderliği Amazon’a kaptıran Apple, 516,6 milyar dolarlık marka değeri ile birinciliğe geri döndü. İşte raporun detayları:

Apple Yeniden Tahtın Sahibi

Apple, geçen yılki değerini yüzde 74 artırarak 516,6 milyar dolarlık marka değeri elde etti ve dünyanın en değerli markası oldu. Bu başarıyla birlikte Apple, en yakın rakibi Microsoft’a 176,2 milyar dolarlık bir fark atmış oldu.

Listede Apple’ı takip eden diğer teknoloji devleri ise sırasıyla Microsoft ve Google oldu. Amazon ise geçen yıla göre bir basamak gerileyerek dördüncü sıraya geriledi. Güney Koreli Samsung beşinci sırada yer aldı.

Çinli Şirketlerin Yükselişi

Çinli şirketler, ABD’nin ardından listenin ikinci sırasında yer aldı. 203 ABD’li şirketin bulunduğu listede, 65 Çinli şirket yer aldı. Bu durum, Çin’in ekonomik gücünün marka değerine olan katkısını gösteriyor.

Türk Markaları Sıralamada Yer Almadı

Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise Türk markalarının sıralamada yer almaması oldu. Listenin en altındaki markanın değeri 4,8 milyar dolar olarak belirlendi.

Listede yer alan markaların sektörel dağılımına bakıldığında, 71 bankacılık, 53 perakende ve 49 teknoloji şirketinin yer aldığı görüldü.