Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk kemik sağlığı için yeşil alanların rolü

Yeşil Alanlara Yakın Büyüyen

Yeşil Alanlara Yakın Büyüyen Çocukların Kemik Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Çocukluk döneminde kemik sağlığının belirlendiği bilimsel çalışmalarla ortaya konmuştur.

Yapılan araştırmalar, çocukların yaşamları boyunca kemik sağlığına olumlu bir etkisi olan faktörleri gözler önüne sermektedir.

Yeşil Alanların Kemik Gücü Üzerindeki Rolü

Yapılan araştırmaya göre, yeşil alanlara yakın büyüyen çocukların kemik gücünde belirgin bir artış gözlemlenmektedir. Bilim insanları, bu çocukların kemik yoğunluğunun %20-25 oranında daha fazla olduğunu ortaya koymuştur.

Aynı zamanda, yeşil alanlarda büyüyen çocuklarda düşük kemik yoğunluğuna sahip olma riskinin %65 daha az olduğu tespit edilmiştir.

Kemik Sağlığının Yaşam Boyu Faydaları

Araştırma, çocukluk ve ergenlik döneminde kazanılan bu artışın yaşam boyu sürdüğünü göstermektedir. Kemik gücü bu dönemlerde artarken, 50 yaşına kadar sabit kalır ve daha sonrasında azalmaya başlar.

Bilim insanları, yeşil alanların çocuklar için önemli olduğunu vurgulayarak, bu alanların büyüklüğü ve erişilebilirliğinin artırılmasının yaş ilerledikçe kırıkları ve osteoporozu önleyebileceğine dikkat çekmektedir.

Fiziksel Aktivitenin Rolü

Yeşil alanlar ile kemik sağlığı arasındaki pozitif bağlantının, parkların yakınında yaşayan çocukların daha fazla fiziksel aktivite yapmalarından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Fiziksel aktiviteler, kemik gelişimini tetikleyerek güçlenmelerini sağlar. Bilim insanları, ağaçlı yeşil alanların çocuklar için daha çekici olduğunu belirterek, bu durumun fiziksel aktiviteyi teşvik etmede etkili olabileceğine işaret etmektedir.