Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk Türk astronotun yolculuğu, Kayseri’de kutlanacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TÜBİTAK destekli 6 bilim merkezinden biri olan Kayseri Bilim Merkezi’nde Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzaya yapacağı ilk yolculuğu için çeşitli etkinlikler düzenleneceğini açıkladı.

Uzaya Yolculuk Heyecanı

Alper Gezeravcı’nın 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece TSİ 01.11’de başlayacak olan uzay yolculuğu, Kayseri Bilim Merkezi’nde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Başkan Büyükkılıç, TÜBİTAK destekli bilim merkezinin gurur verici bir tarih yaşayacağını belirtti.

Program Detayları

Bilim Merkezi, gençlere ve ailelere yönelik özel bir program hazırladı. Etkinlikler kapsamında söyleşiler, atölye çalışmaları, uzay belgeseli gösterimleri, eğitim videoları ve ödüllü bilgi yarışmaları düzenlenecek. TÜBİTAK’ın planladığı akşam etkinliklerine de katılım sağlanacak.

Başkan Büyükkılıç, etkinlikler kapsamında Alper Gezeravcı’nın maskesinin bastırılarak öğrencilere hediye edileceğini belirtti. Bilim Merkezi’nde bulunan planetaryumda ise “Geçmişten Günümüze Astronomi ve Uzay Çalışmaları” konulu ücretsiz eğitimler gerçekleştirilecek.

Davetiyeler Gökyüzüne!

Büyükşehir Belediye Başkanı, tüm bilim meraklısı vatandaşları bu özel etkinliklere katılmaya davet etti. Kayseri Bilim Merkezi, Türkiye’nin ilk astronotunun uzaya yaptığı tarihi yolculuğu coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.