Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Roma’da Jose Mourinho dönemi sona erdi

İtalya’nın köklü kulüplerinden AS

İtalya’nın köklü kulüplerinden AS Roma, Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırdı. Serie A’da zorlu bir dönem geçiren Roma’dan gelen bu karar, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

Derhal Ayrılık Kararı

AS Roma tarafından yapılan resmi açıklamada, Mourinho’nun teknik ekibiyle birlikte derhal kulüpten ayrılma kararı alındığı belirtildi. Kulüp yetkilileri, acil bir değişimin kaçınılmaz olduğuna inandıklarını ifade etti.

Roma’nın sahibi Dan Friedkin, Mourinho’nun Roma’ya getirdiği tutku ve bağlılık için teşekkürlerini iletti. Ancak, kulübün menfaatleri doğrultusunda acil bir değişikliğe gitme kararı aldıklarını belirterek, Mourinho ve ekibine gelecekleri için en iyi dileklerini sunduklarını ifade etti.

Avrupa’da Elde Edilen Başarılar

Jose Mourinho, 2022’de Roma’yı UEFA Avrupa Konferans Ligi zaferine taşıdı ve geçen sezon UEFA Avrupa Ligi finaline çıkma başarısı gösterdi. Ancak, 2021 yılından bu yana kulüpte geçen 138 maçta elde ettiği 1.70 puan ortalamasıyla Roma, Serie A’da istenilen başarıyı yakalayamadı.

Sezon İçindeki Performans

Mourinho’nun yönetimindeki Roma, bu sezon Serie A’da 20 maça çıkarken, 8 galibiyet ve 7 mağlubiyetle 9. sıraya yerleşti. Son 5 maçta sadece bir galibiyet elde eden takım, beklenen performansın altında kalarak teknik direktörlük değişikliği kararının alınmasında etkili oldu.