Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Komedon nedir?

Komedonlar, ciltteki gözeneklerin tıkanması

Komedonlar, ciltteki gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan bir cilt sorunudur. Genellikle yüz, burun, alın ve çene gibi yağ bezlerinin çok olduğu bölgelerde görülürler.

Komedonlar, gözeneklerin içinde biriken sebum, ölü deri hücreleri ve kir birikintileri nedeniyle oluşurlar.

Komedon nedir?

Kapalı komedon nedir?

Deri altında belirenler komedonlara kapalı komedon nedir. Genellikle beyaz renkli olurlar, halk arasında yağ bezesi olarak bilinirler.

Dengesiz ve yağlı beslenme, cildi yeterince temizlememe ve ölü derilerin gözeneklerde birikmesiyle meydana gelir.

Açık komedon nedir?

Deri yüzeyine daha yakın bir noktada ve içi beyaz dışı ise siyah renkli olan komedonlara ise açık komedon adı verilir. Halk arasında siyah nokta olarak bilinir.

Gözeneklerimizin tıkanması bazen de cildimizi aşırı temizlemekten meydana gelir. Gözeneklerindeki sebumu sürekli temizlediğinde cilt ekstra sebum üreterek ciltteki sebum eksikliğini tamamlamaya çalışır. Böylece cildin eskisiden daha yağlı bir hale gelir.

Aman dikkat! Cildimizde doğal olarak bulunan P. acnes bakterisi, komedon ile birlikte kıl kökü iltihaplanması yaratabiliyor. Bu bakteri de komedon nedenlerinden biridir.

Bazı kişilerde regl öncesi yüzde beyaz noktalar çıkar. Hormonsal değişimlerden dolayı çıkan komedonlar regl dönemin başladıktan sonra kendiliğinden geçer.